Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Bliv frivillig

Lemvig Kommune har et rigt og mangfoldigt foreningsliv – og der er masser af projekter og initiativer, der helt eller delvist er afhængige af frivillige kræfter.

Som frivillig kan du gøre en forskel i dit lokalområde samtidig med, at du har mulighed for at udvikle dine faglige og menneskelige kompetencer og udvide dit netværk.

 

Fold alle ud

42% af den danske befolkning laver frivilligt arbejde – og når de bliver spurgt svarer de fleste, at de vil gøre en forskel og være til nytte for andre. Men der er mange gode grunde til at blive frivillig:

Karriere, kompetenceudvikling, erhvervserfaring, ledelse, læring, coaching, teamwork, kreativitet, handlekraft, selvstændighed, sociale kompetencer, selvtillid, selvindsigt, demokrati, ansvarlighed, samfundsengagement, medborgerskab, mangfoldighed, ligeværd, livskvalitet, kærlighed, oplevelse, fest, mening

…og mange flere! Hvad er din motivation for at lave frivilligt arbejde?

Hvis du har besluttet, at du gerne vil være frivillig, kan det være svært at vælge det helt rigtige sted. Her er nogle af de overvejelser, du med fordel kan gøre dig, inden du vælger:

Hvad vil du gerne arbejde med?
Når du skal vælge, hvor du vil lægge din frivillige indsats, kan du overveje, om du vil beskæftige dig med noget, du er god til, eller med noget du gerne vil lære eller blive bedre til. Mange organisationer efterspørger frivillige med erfaring eller uddannelse inden for specifikke faglige områder, hvor du vil kunne bidrage med de kompetencer, du allerede har. Du kan også vælge frivilligt arbejde, som giver dig mulighed for at afprøve dig selv på nye måder og lære noget nyt.

Hvem vil du gerne hjælpe?
Er der en bestemt sag, du brænder for, eller nogle bestemte målgrupper, du har en særlig interesse i – fx børn, ældre, flygtninge eller kræftramte?

Hvor meget tid kan jeg bruge?
Overvej hvor meget tid du kan og vil afsætte til frivilligt arbejde. Uanset om du har to timer om måneden eller fire timer om ugen, er der et frivilligt arbejde, der passer til dig. Men det er vigtigt, at du finder et frivilligt arbejde, der passer til din dagligdag.

Hvad vil du have ud af at lave frivilligt arbejde?
Nogle bliver frivillige for at støtte en sag, de brænder for. Andre gør det for at blive en del af et socialt fællesskab med de andre frivillige. Ingen motiver er bedre end andre, men det er vigtigt, at være afklaret omkring hvad netop din motivation er, for det kan have stor betydning for hvilket slags frivilligt arbejde, der passer til dig. Nogle steder er du tæt på foreningens brugere, andre steder laver du mest praktisk eller organisatorisk arbejde. Nogle steder arbejder man meget individuelt, mens man andre steder samarbejder med andre frivillige. Det er en god idé at tage en snak med foreningen om, hvorvidt det frivillige arbejde passer til dine ønsker, inden du starter.

FrivilligJob.dk er en landsdækkende jobportal for frivilligt arbejde. Her kan foreninger og institutioner uploade opslag, når de søger frivillige til deres aktiviteter.
Se på www.frivilligjob.dk om der er et frivilligt arbejde, der passer til dig.

Du kan også kontakte en forening eller en institution direkte, hvis du gerne vil være frivillig hos dem.
Find de lokale foreninger her.

Hvis du har brug for en kort afklarende snak for at finde frem til præcis hvilket frivilligt arbejde, der passer til dig, er du velkommen til en ”frivilligsamtale”.
Kontakt: jane.brokholm.mortensen@lemvig.dk.