Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.
Fold alle ud

Kulturaftale for Midt- og Vestjylland

Den regionale kulturaftale for Midt- og Vestjylland er indgået mellem kulturministeren og de 7 kommuner Lemvig, Struer, Holstebro, Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Skive.

Aftalen gælder fra 1. januar 2015 til 31. december 2018. Du kan læse mere om kulturaftalen på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside

 

Kultursamarbejdet

Kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Struer og Skive - samt ca. 70 kulturinstitutioner fra disse kommuner - udgør foreningen Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland.

Holstebro Kommune varetager sekretariatet.

I fællesskab stræber kommunerne efter at udvikle kulturlivet i Midt- og Vestjylland. Hovedformålene er at bidrage til områdets strategiske udvikling, skabe rammer for et rigt kulturliv, synliggøre de kulturelle tilbud over for borgerne og placere området på det nationale og internationale landkort.

Kultursamarbejdet uddeler hvert år Kultursamarbejdets KulturPris og Kultursamarbejdets KulturVækstPris på baggrund af indstillinger. Alle kan indstille kandidater.

Link til Kultursamarbejdets egen hjemmeside

 

Europæisk Kulturregion er et samarbejde mellem Region Midtjylland og regionens 19 kommuner. Det er finansieret af kommunerne og regionen i fællesskab og fokuserer på borgerrettede arrangementer og projekter, der både dyrker samarbejdet, sikrer geografisk spredning og har internationalt perspektiv.

Samarbejdet er en udløber af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2019, som bandt regionen sammen og viste os, at vi kan vinde rigtig meget, hvis vi lader os inspirere af hinanden og løfter i flok.

Europæisk Kulturregion afholder et årligt kulturforum og politisk topmøde, og i uge 23 og 24 2019 fejrer vi kulturen i hele regionen med en stor, fælles festival under temaet Genopdag. Se det lokale program for Genopdag festivallen her.

Du kan også læse mere om festivallen i hele regionen her

Ny Carlsbergfondet donerer et nyt stort kunstværk til torvet i Lemvig, skabt af kunstneren Karin Lorentzen. Værket hedder Iris og forventes at stå færdig i løbet af sommeren 2019.

Karin Lorentzens udsmykning Iris er en stor fontæne med to bassiner, der er placeret inde i hinanden. Udsmykningen breder sig ud på pladsen som ringe i vandet, og ringene bliver til trin, siddekant, opholdsrum og vandbassin.  Iris tager udgangspunkt i kirkens løgkuppel i kobber, de tidligste stenbelægninger på torvet og digteren Thøger Larsens interesse for astronomi.

Læs mere om kunstværket i projektbeskrivelsen.