Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Tante Andante vinder kulturpris

Vinderen af Kulturprisen 2016 er Tante Andante i Lemvig - det musiske børnekulturhus, som med en smittende glæde gør en forskel for børn, forældre og ældre.

Kulturvækstprisen 2016 går til den internationale teatergruppe Altamira Studio Teater I Holstebro. Altamira har med forestillinger og samarbejder på kryds og tværs slået sig selv fast som en markant medspiller i det midt- og vestjyske kulturliv.

Kulturprisvinderen: En stolt Tante
Tante Andantes hus er en del af Lemvig KFUM og KFUK og har til huse på Ågade 5 i Lemvig. Her fylder Tante Andante blandt andet skoleferierne med leg, sang, fortælling, samvær, dans og skuespil for børn og deres voksne.

Elin Engholm Knudsen fra Tante Andantes Hus er stolt og rørt over, at huset har vundet Kulturprisen 2016.

- Ja, er du helt vild! Vi er meget taknemlige og beærede over, at vores lille musiske legehus kan være med, når der er så mange dygtige kulturinstitutioner derude, siger hun og fortæller, at én af Tante Andantes særlige styrker er involveringen.

- Børn og voksne synger med, bliver klædt ud, får fingrene i malingen og leger sammen. Det er en noget anderledes oplevelse for børnefamilier. Jeg tror sjældent man går ud af Legoland og har talt med en masse mennesker, man ikke kender. Det er dét, der tit sker her i vores lille Tante Andante hus, siger Elin Engholm Knudsen.

Tante Andante bevæger sig ofte ud af huset og har sit eget band, der tager ud og optræder. Blandt andet står Tante Andante bag et generationsmøde mellem lokale dagplejebørn og plejehjemsbeboere.

- Det er tydeligt at se den glæde, de ældre oplever, når de møder de små børn. De leger Bro Bro Brille. Selv demente synger med på De Små Synger. Sange, vi troede, de havde glemt. Det er fantastisk at se, siger Elin Engholm Knudsen.

Børnehøjde i højt plan
Henrik Thygesen, næstformand for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland og formand for Familie- og Kulturudvalget i Lemvig, understreger, at Kulturprisen 2016 har fundet sin helt rette ejermand.

- Tante Andante gør en synlig og mageløs forskel både i og udenfor Lemvigs kulturliv. De bringer ikke blot nærvær og grin til de børn og voksne, der besøger huset. De tager også ud til dem, der kun sjældent har mulighed for at opleve den, siger Henrik Thygesen og fortsætter:

 - Tante Andante når bredt ud, fordi de selv opsøger både kulturliv, skoler, kirker og andre aktører. På den måde tilfører de konstant noget nyt, og kan løfte deres aktiviteter op på et særdeles højt plan – men altid i børnehøjde. De fortjener al anerkendelse.

KulturPrisen gives for en bemærkelsesværdig indsats for kulturen i det midt- og vestjyske. Vinderen får 15.000 kr. og et diplom.

Kulturvækstprisen bryder grænserne
Kulturvækstpris-vinderen 2016 er det unge Altamira Studio Teater i Holstebro, der med energi tænker teater i nye baner:

- Vi er utroligt stolte af at have fået Kulturvækstprisen. Det er meget motiverende at se Altamira Studio Teater blive anerkendt for sin store indsats i regionen i de seneste år”, siger Altamiras instruktør Pierangelo Pompa glad.

- Vi forventede ikke at vinde prisen - især fordi mange i vores gruppe ikke er danskere. Men det fortæller meget om Kultursamarbejdet og den jyske åbne mentalitet, når en pris for regionale aktiviteter går til en gruppe ’fremmede’, siger han.

Måske de udenlandske rødder er årsagen til, at Altamira har ringe respekt for kommunegrænser. For ingen samarbejdspartner synes for langt væk og Altamira tager gerne til både Lemvig, Struer, Skive og Aarhus.

De to kulturpriser bliver uddelt i forbindelse med generalforsamlingen i Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland på torsdag den 16. marts i Thyborøn.

Om Kulturpriserne:

  • De to kulturpriser bliver nu uddelt for 10. gang.
  • Priserne er indstiftet i 2007 af bestyrelsen for Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland - et samarbejde mellem ca. 70 kultursteder og syv kommuner.

  • De syv kommuner er Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Herning, Ikast-Brande samt Skive Kommune.

  • Priserne overrækkes torsdag den 16. marts 2017 kl. 18.30 i forbindelse med Kultursamarbejdets generalforsamling på Thyborøn.

  • Pressen er velkommen til at deltage. Fiskehallen, Havnegade 5a, 7680 Thyborøn

Vil du vide mere, så Kontakt:

Johs. Poulsen, Kultursamarbejdets formand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Herning, tlf.: 2010 3387

Henrik Thygesen, Kultursamarbejdets næstformand og formand for Familie- og Kulturudvalget i Lemvig, tlf.: 2425 2367

Kulturprisvinderen 2016, Lemvig KFUM og KFUKs Tante Andantes Hus v. Elin Knudsen, tlf.: 2016 2411 eller e-mail: tanteandante@kfum-kfuk.dk

KulturVækstprisvinderen 2016, Altamira Studio Teater i Holstebro v. Pierangelo Pompa, tlf.: 5217 3916 eller e-mail: pierangelopompa@gmail.com

Kommunikationsmedarbejder for Kultursamarbejdet, Michelle Skov: tlf.: 4027 6075

eller e-mail: michelle@denjyskesangskole.dk

Læs mere om tidligere prismodtagere og Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland på www.kulturspot.dk/kultursamarbejdets-kulturpriser