Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Unges evner og talent skal udvikles

Skoleelever er opfindsomme, kommer på gode ideer og bruger deres hænder. Det får de nu endnu bedre mulighed for at vise i et nyt projekt, der sættes i gang i et samarbejde mellem Lemvig kommune, Talentspejderne og lokale virksomheder.  Med en talentspejder fra erhvervslivet støttes elever i 7.-9. klasser i at udvikle deres evner og talent, så de bedre kan vælge uddannelse.

 

Projektet ”Alle unge har evner og talenter” er netop sat i gang. Som det første søger Lemvig Kommune og Landsforeningen Talentspejderne frivillige i det lokale erhvervsliv, der har lyst til at støtte og vejlede unge. De frivillige uddannes og skoles til talentspejderrollen, inden de møder unge.

 

Mål

 

Talentspejderprogrammet er udviklet i samarbejde mellem nogle af landets førende læringseksperter og hjælper børn og unge til i højere grad at se, finde og bruge deres læring, intelligens og karakter. Gennem test, opgaver og succeshistorier motiveres unge til at gå videre i uddannelsessystemet og til at få bedre trivsel både i skolen og i fritiden.

 

Koordinator for talentprojektet er Ilse Venneberg, UU-vejleder på iv@uunvj.dk

 

Interesserede frivillige sender navn, adresse, mail og mobilnummer til Ilse Venneberg i Lemvig eller ringer på 24 83 46 01, hvis der er spørgsmål. De første talentspejdere uddannes fredag d. 28. april.

 

Lokale rollemodeller

 

Talentspejderne er rollemodeller med lyst, overskud og ressourcer til at hjælpe unge. Det er typisk ansatte i virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende, mellemledere eller ledere. Pensionister og efterlønnere kan også være talentspejdere. De skal kunne lytte, guide, og være sammen med de unge på en anerkendende måde.

 

Talentspejderen og den unge mødes 24 gange. I forløbet arbejder de to via et talentprogram, der er tilpasset aldersgruppen 12-15 år. Møderne foregår på en virksomhed eller på det lokale bibliotek og varer cirka halvanden time per gang.

 

Uddannelse af talentspejdere

 

Før én kan blive talentspejder, skal vedkommende gennemgå et et-dags obligatorisk talentspejder kursus. Deltagere skal give samtykke til indhentning af ren straffeattest og børneattest samt henvise til to referencepersoner.

 

Kurset giver de frivillige viden om rollen som talentspejder og om målgruppen.  Deltagerne bliver undervist i at bruge de værktøjer, der benyttes ved møderne med de unge. Her følger man en guide, der enkelt beskriver, hvad der skal gøres.

 

Interesse

 

Lokale virksomheder ser store gevinster i projektet. For de unge, for virksomhederne og for egnen.

 

- Vi støtter projektet hundrede procent. Jeg ved, der er flere gode virksomheder her omkring, som kan få udbytte af at stille en talentspejder til rådighed. Så de kan godt komme ind i kampen, siger Jesper Berg Kristensen, direktør i RG Rom Gummi a/s.

 

Heta a/s Brændeovne  er  også et af de firmaer, der er med i ”Alle unge har evner og talenter”.

 

- Vi skal have dette fantastiske projekt godt i gang, siger fabrikschef Martin Bach som begrundelse for sin deltagelse. Han indgår i planlægningsarbejdet.

 

 

Styregruppe

 

Martin Bach fra Heta, Jesper Kristensen fra RG Rom Gummi, skoleleder Michael Laursen fra Thyborøn, skoleleder Jens Pedersen fra Lemvig, UU vejleder Ilse Venneberg og konsulent Linda Winding fra Talentspejderne udgør en styregruppe, der er i gang med at udbrede kendskabet til projektet.

 

Landsforeningen Talentspejderne er en frivillig, upolitisk og ikke religiøs, humanitær organisation, der støtter unge skoleelever i at se og udvikle deres evner og talenter. Ideen er, at voksne fra lokale virksomheder er talentspejdere for unge.

 

Mentorkursus:

Dato:                  Fredag d 28. april, 2017

Sted:                  Rom Gummi, Neptunvej 1, 7620 Lemvig

Tid:                      8.30-15.30

Forplejningen under dagen indgår.

 

For yderligere information:

www.talentspejderne.org

www.facebook.com/landsforeningen.talentspejderne