Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Ejerskifte

Ejerskifte er temaet på årets første erhvervskonference i Lemvig Kommune, der finder sted torsdag den 7. marts på Isværket i Lemvig. Konferencen er for ledere, ejere og repræsentanter for alle virksomheder i kommunen.

Ejerskifte bliver på et eller andet tidspunkt aktuelt for alle virksomhedsejere. Konferencen i marts stiller skarpt på de overvejelser, opgaver, problemer og udfordringer, et ejerskifte indebærer for den enkelte.

Hvem skal jeg sælge til? Skal jeg overdrage min virksomhed til én eller flere i familien? Hvornår er det klogt at sælge eller overdrage min virksomhed? Hvad indebærer det økonomisk? Socialt? Hvilke krav kan jeg stille? Det er blot nogle af de spørgsmål, det er relevant at gøre sig tanker om.

På erhvervskonferencen kommer der svar på en del, måske de fleste af sådanne spørgsmål. Vi har hentet en ekspert på ejerskifte med til konferencen. En virksomhedsejer, der har solgt sin virksomhed til et udenlandsk firma og en chef, der er ved at overtage en virksomhed fra sin far.

Ekspertråd

Jette Poulsen Jørgensen fra CBC, Copenhagen Business School, er leder af Center for Ejerledede Virksomheder. Hun giver sit bud på, hvilke overvejelser du som ejer bør og skal gøre dig, når du overvejer at sælge eller overdrage din virksomhed. Hun giver sit bud på spørgsmål som:

Hvad er vigtigt, jeg gør mig klart – før, under og efter? Hvordan planlægger jeg ejerskiftet? Hvad er juraen? Hvilke betingelser kan og skal jeg stille? Hvad er centralt under forhandlinger med potentielle købere?

Salg

Mikkel Lund solgte sin virksomhed, Alpha Offshore i Struer i 2017 til koncernen Sparrows. Forud for salget var Mikkel Lunds første overvejelse, om han overhovedet ville sælge og i fald til hvem. Det blev en proces med mange tanker og diskussioner over nogen tid, indtil han besluttede sig.

Mikkel Lund fortæller om sine erfaringer, kommer med råd og giver et indblik i de beslutninger, et ejerskifte kræver.

Generationsskifte

Claus Vilsgaard fra VF Stålindustri A/S i Holstebro står midt i et generationsskifte, hvor han er ved at overtage virksomheden efter sin far, Svend Åge Vilsgaard. Ejerskifte som generationsskifte har stået på i nogen tid og kommer til at vare i endnu en periode.

Claus Vilsgaard er samtidig i gang med en omstillingsproces i virksomheden, som sker sideløbende med ejerskiftet. Han fortæller som sine erfaringer, planer, overvejelser og har gode råd med.

Status og vision

Borgmester Erik Flyvholm indleder erhvervskonferencen med at gøre status på Kommunalbestyrelsens arbejde siden efteråret og om den seneste politiske og erhvervsmæssige udvikling. Han orienterer desuden om arbejdet med en ny vision for Lemvig Kommune, der sættes i værk i senere i året.

- Virksomhederne fornyer sig hele tiden og tænker frem i tiden. Det er vigtigt. Det samme gør kommunen. Målet for virksomheder og kommunen er så vidt, det er muligt, at være et skridt foran, så vi kan præge udviklingen, ikke bare følge den, siger Erik Flyvholm og fortsætter:

- Med en ny vision håber vi fra kommunens side at blive i stand til at yde virksomhederne en endnu bedre service og være en endnu bedre partner.

Udviklingschef Lars Klemensen understreger, at formålet med erhvervskonferencerne er at dele viden om relevante temaer og skabe netværk og dialog på tværs af brancher.

- Ejerskifte er temaet denne gang. Et ejerskifte bliver relevant for alle virksomheder på et tidspunkt. Planlægning og god tid er ofte det vigtigste for at sikre et sundt og økonomisk fordelagtigt ejerskifte. Vi håber, belysning af temaet bidrager og sætter tanker i gang, siger Lars Klemensen.

Udover det faglige indhold får deltagerne mulighed for netværke under uformelle former og bydes på lettere forplejning. Alle kommunens virksomheder er velkomne.

Sæt nogle timer af 7. marts mellem klokken 14.00 og 18.00 og kom til Erhvervskonferencen på Isværket, Havnen 66, i Lemvig.

Tilmelding sker på: erhvervskonferencelemvig.nemtilmeld.dk

Yderligere oplysninger – kontakt:

Lars Klemensen. tlf: 9663 1102, mail: Lars.Klemensen@lemvig.dk