Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indvielse af vådområde i Lemvig Sødal

Lørdag den 15. december 2018 kl. 11.00 vil formand for Lemvig Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Steffen Damsgaard, indvie det nyetablerede vådområde i Lemvig Sødal. Indvielsen foregår ved Spejderhuset på Sønderbjerg 5.

Anlægsarbejdet har stået på siden først i oktober i år og er nu afsluttet. Arbejdet er på grund af det forholdsvist tørre efterår gennemført hurtigt og effektivt og uden større overraskelser undervejs.

Som afslutning på projektet er grusvejen til spejderhuset istandsat, så der nu er en ny jævn belægning forbi kolonihaverne.

Allerede få dage efter anlægsarbejdet stod færdigt, regnede det så meget, at den nyanlagte meget bugtede bæk gik over sine bredder og oversvømmede området – helt som beregnet.

Et par dage efter havde vandet trukket sig tilbage og efterladt partikler og fosfor på engene, fosfor som ellers ville være ført til Lemvig Sø. Den kommende vinter vil vise os, om vådområdet fungerer efter hensigten, og om der eventuelt er ting som skal justeres for at gøre rensningen af vandet mere effektivt.

Ved at ændre bækkens forløb og opbygge dæmninger er mulighederne for at vandre gennem området op i Sødalen midlertidigt fjernet.

Jordbunden og dæmningerne skal sætte sig efter anlægsarbejdet, og græsset vokse på enge og dæmninger, før Lemvig Kommune kan anlægge nye stier, som forbinder stien rundt om Lemvig Sø med trampestien inde i Sødalen.

De nye stier anlægges i løbet af 2019, hvor der igen bliver adgang til området via de nye dæmninger.

Ved indvielsen serveres der gløgg og æbleskiver og, hvis vejret tillader det, kan de fremmødte, nok i gummestøvler, kunne gå en lille tur på en af de nye dæmninger i området.