Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Succesfulde traditioner og frisk nyhed på årets Fiskedag i Thyborøn

Traditioner skal man ikke pille ved. I hvert fald ikke så meget, at man ikke kan kende dem igen. Derfor bliver det meste helt, som det plejer ved årets fiskedag i Thyborøn den 3. august: Koncerter med Tørfisk og The Grandfætters, fiskeauktion med sprælfriske fisk af høj kvalitet, lækre smagsprøver til alle og masser af aktiviteter for børnene.

- Fiskedagen fylder 42 i år, og programmet fra tidligere år har vist, at det holder. Derfor byder Fiskedagen også i år på alt det, vi ved, gæsterne gerne vil have. Fx de to succesfulde nyheder fra sidste års fiskedag , nemlig livreddernes opvisning og udstillingen af is-skulpturer, siger Mai Lindgaard, handels- & eventchef.

Ligesom sidste år er det Anne-Marie Nielsen fra Vandborg, der udstiller små is-skulpturer, der lige så stille smelter væk, som Fiskedagen skrider frem. Is er et tema, der går igen i børnenes is-bane, og det er omdrejningspunkt i fortællingen om ”Fiskens vej fra båd til bord” – dette års nyhed på Fiskedagen.

Årets nyhed: Fiskens vej fra båd til bord
Direktør for Thyborøn Havn, Jesper Holt, står bag ”Fiskens vej fra båd til bord”. Han tilbyder Fiskedagens gæster en gratis, guidet tur rundt i Danske Fiskeauktioners lokaler i Thyborøn.  Den første finder sted kl. 11.30 og den anden kl. 13.45.

Jesper Holt glæder sig til at vise og fortælle, hvordan der bliver taget professionel hånd om at holde fisken grundigt nedkølet hele vejen frem til fiskehandleren.

- Jeg tror, at mange af Fiskedagens gæster gerne vil vide, hvordan fisken bliver behandlet, inden de sætter tænderne i den. Og det er en god historie, for lige fra fisken bliver fanget på havet, til den ligger hos fiskehandleren, er den bogstaveligt talt lagt på is, siger han.

Han er spændt på at se hvor mange, der tager imod tilbuddet om en gratis rundvisning i fiskeauktionen og et indblik i, hvordan en online-auktion foregår.

- Der er godt nok ingen fisk i fiskeauktionen den dag, for det er lørdag og dermed lukket. Til gengæld er der så bedre plads til gæsterne i de afkølede rum. Vi viser også en kort video om arbejdet i fiskeauktionen og selve online-auktionen, siger han.

Fest og fakta passer godt sammen
- Fiskedag er en rigtig festlig begivenhed, hvor vi fejrer fisken som en lækker spise, og hvor folk fra nær og fjern hygger sig og har en fest på havnen i Thyborøn.  At vi samtidig kan give vores mange gæster et indblik i, hvordan vi resten af året lander og håndterer fisk af høj kvalitet samme sted – det hænger for mig at se rigtigt godt sammen, siger Jesper Holt.

Ifølge administrerende direktør i Danske Fiskeauktioner, Michael Lodahl, er fiskeauktionen i Thyborøn den mest moderne i Danmark og her arbejdes hver dag professionelt med de fisk, som Fiskedagen handler om.

- I Thyborøn solgte vi sidste år fisk for i alt 296 mio. kr.  Vi er store på især fladfisk, men sælger alle typer fisk blandt andet mange torsk og kulmule, siger Michael Lodahl.

Thyborøn har den største fiskeflåde, som fanger hvid fisk i Danmark. Omkring 50 procent af alle dansk-fangede fisk sælges igennem Danske Fiskeauktioner, DFA. Thyborøn Fiskeauktion er den største afdeling i DFA.

- Vi bruger online handelsplatform for salg af fisk og sælger til kunder rundt i Europa. Vi er den eneste fiskeauktion i Europa, som har online handelsplatform bygget op med dør til dør-levering inden for 24 timer rundt i EU, siger han.

Køb billet til Fiskedag online eller ved indgangen
Entrébilletten inkluderer musikalsk underholdning, smagsprøver m.m. Du kan købe billetter ved indgangen på dagen eller online på

https://www.visitnordvestjylland.dk/booking/7019

Sæt kryds i kalenderen for den næste fest for lokale fødevarer
Næste gang, der er fest for lækre, lokale spiser i Lemvig Kommune, er ved Krabbefestivalen på Lemvig Havn fredag den 13. og lørdag den 14. september.

Program for Fiskedag lørdag den 3. august 2019

Kl. 10.00            Boder og aktiviteter åbner

Kl. 10.00            Udstilling m. is-skulpturer åbner

Kl. 10.15            Velkomst v

Kl. 10.30            Koncert med Tørfisk

Kl. 11.00            Fiskeauktion

Kl. 11.30            Fiskens vej fra båd til bord, rundvisning v. Jesper Holt,
                            mødested foran Thyborøn Fiskeauktionscenter

Kl. 11.30            Livredderopvisning v. Konsumkajen

Kl. 12.00            Koncert med Tørfisk

Kl. 12.30            Livredderopvisning v. Konsumkajen

Kl. 12.45            Fiskeauktion

Kl. 13.15            Koncert med The Grandfætters

Kl. 13.45            Fiskens vej fra båd til bord, rundvisning v. Jesper Holt,
                           mødested foran Thyborøn Fiskeauktionscenter

Kl. 14.00            Koncert med The Grandfætters

Kl. 15.00            Pladsen lukker