Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Unge ambassadører for Lemvig i Aarhus og København

Lemvig Kommune har ansat to nye unge-ambassadører i Aarhus og København. Ambassadørerne skal  tale Lemvig Kommunes sag og skabe et fælles forum i de to byer for unge fra Lemvigegnen.

I Aarhus er 22-årige Kamilla Lomborg ansat som ung ambassadør. Kamilla er student fra Lemvig Gymnasium og læser arkæologi ved Aarhus Universitet. Efter studentereksamen har Kamilla arbejdet i Norge og været på højskole inden hun begyndte at studere.

I København er 21-årige Mathilde Birch ansat som ambassadør. Mathilde er vokset op i Nørre Nissum, har været på efterskole i Vedersø, inden hun tog studentereksamen i Lemvig. På København Universitet studerer hun jura.

Begge ambassadører har fortsat gode kontakter til hjemegnen og skaffet sig nye kontakter i deres respektive studiebyer og -miljøer. De ønsker ar arbejde for, at så mange unge som muligt fra Lemvig området bevarer kontakten og interessen for hjemegnen.

Der er noget ”helt specielt” ved Vestjylland og Lemvigegnen, understreger de to nye ambassadører samstemmende.

Bevare kontakten

Lemvig Kommune har sat sig som mål at bevare kontakten med så mange som mulig af de unge, der flytter fra egnen til Aarhus eller København for at få sig en uddannelse.

Opgaven for de nye ambassadører er at tage og holde kontakt med unge fra Lemvigegnen og skabe et fælles forum for de unge, mens de studerer. I det fælles forum mødes de unge og skaber fælles arrangementer.

Planen er også viderudvikle netværket ”Blæstjyderne”, et onlineforum på Facebook, der skal sikre kontakten mellem de unge i Aarhus og København og fortælle om begivenheder hjemme i Lemvig.

Ambassadør i Aarhus

Lemvig Kommune har i et år haft en ung ambassadør i Aarhus, der startede ”Blæstjyderne”, der har over 200 tilmeldte på Facebook. Det netværk skal nu også til København.

Den tidligere ambassadør i Aarhus har blandt andet planlagt arrangementer som quizaftner og foto med yndlingssteder fra hjemstavnen.

Tidligere har Lemvig Kommune gennemført arrangementer for unge i København og Aarhus specielt med henblik på at fortælle om kommunens mange attraktioner, billige boliger og hvilke job, der findes.

Foto: Kamilla til venstre, Mathilde til højre