Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Vækstprojekt: Thyborøn og Thorsminde i turisme-superligaen

En ny fælles udviklingsplan for hele Vestkysten, Danmarks største kystdestination, skal skabe millioner af nye overnatninger, milliarder i ekstra omsætning og højne tilfredsheden hos gæsterne. Nu går to af 18 særligt udvalgte feriesteder, Thyborøn og Thorsminde, sammen om at sætte yderligere turbo på udviklingen i de to vækstlommer ved Vestkysten. Bag projektet står Lemvig Kommune, Holstebro Kommune og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Med 18 millioner årlige overnatninger og en turismeomsætning på 15 milliarder kroner er Vestkysten med sine 550 kilometer Danmarks største kystdestination. Alle kender kystbyerne Skagen og Blokhus i nord og Hvide Sande og Blåvand i syd.

Centralt på Vestkysten og ved indsejlingen til Limfjorden ligger Thyborøn og Thorsminde, der har et stort vækstpotentiale for at trække flere gæster til og øge turismeomsætningen.

Derfor satser Lemvig Kommune, Holstebro Kommune og Dansk Kyst- og Naturturisme nu på at få området og de to byer op i et endnu højere vækstgear.

- Vestkysten skal være en af Nordeuropas mest attraktive kystdestinationer og er nøglen til succes indenfor turisme i vores skønne vestjyske område. Sammen vil vi udvikle Thorsminde og Thyborøn til nye flotte perler i den helt specielle kæde af oplevelser, som hele kyststrækningen er et udtryk for, siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune.

Projektet omfatter udvikling af en kernefortælling for hele området og de to byer specifikt. Der vil være systematisk udvikling af produkter og test og udvikling af særlige markedsføringskoncepter, arbejde med kapacitetsudvidelse og så skal projektet skabe grobund for at trække nye investorer til området.

- Helt i tråd med udviklingsplanen for hele Vestkysten vil vi sætte fokus på bæredygtig vækst, hvor vi på en og samme tid udvikler området til gavn for lokale borgere og vores gæster. Den grønne profil bliver tænkt ind. Udgangspunktet er den rå og uberørte natur, som vi lokalt og vores gæster værdsætter så højt, siger udvalgsformand Søren Olesen fra Erhvervs – og Turismeudvalget fra Holstebro Kommune.

En rådgivende gruppe af lokale turisme-aktører og andre interessenter bliver inddraget under hele projektet, der løber over to år. Den økonomiske ramme er 4,1 millioner kroner.

Med udviklingsplanen for Vestkysten satte Partnerskab for Vestkystturisme, der er stiftet af de 11 vestkystkommuner og de tre vestdanske regioner samt Dansk Kyst- og Naturturisme, ambitiøse mål for turismen på Vestkysten. For eksempel skal Vestkysten nå 23 millioner overnatninger i 2025. Vækstprojektet Thyborøn og Thorsminde bygger videre på den plan, og det glæder Dansk Kyst- og Naturturisme.

- Udviklingsplanen lægger vægt på, at vi skal udvikle turismen omkring de særlige feriesteder. Thorsminde og Thyborøn har potentialer for at blive nye fyrtårne på Vestkysten. Vi vil bygge videre på erfaringerne fra andre igangværende vækstprojekter, for eksempel Blokhus og Løkken, og arbejde med Thyborøn og Thorsminde-områdets særlige potentialer og stedbundne profil – og naturligvis matche udviklingen med gæsternes efterspørgsel, siger Jens Hausted, direktør hos Dansk Kyst og Naturturisme.

Projektet indebærer tværkommunale samarbejder, og netværk mellem aktører på tværs af kommunale grænser er en del af indholdet. De første aktiviteter er allerede i gang, og en stilling som projektleder slås op i løbet af kort tid. 

Projektet vil desuden blive tænkt tæt sammen med Geopark Vestjylland og de øvrige lokaleindsatser på området.

Foto: Kasper Lau