Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Lemvigs kommunevåben

Lemvigs kommunevåben fra 1. januar 2007

Lemvig Kommune er en sammenlægning af de tidligere kommuner, Lemvig og Thyborøn-Harboøre. Begge kommuner havde et kommunevåben før sammenlægningen. Sammenlægningsudvalget (i dag Kommunalbestyrelsen) besluttede, at den nye kommune skulle have et nyt kommunevåben.
Det er fotograf og grafiker Henrik Vinther Krogh fra Langerhuse, der har redesignet det gamle kommunevåben fra Lemvig.

Godkendt

Kommunevåbnet er godkendt af Rigsarkivet, som tager stilling til, om det opfylder de heraldiske regler. Det er rigsarkivar Nils G. Bartholdy der har skrevet blasoneringen, som betyder forklaring af våbenskjold.

Blasonering (forklaring)

    "I blåt et af to sølv klitter formet som mod midten bøjede ulvetandssnit omgivet over sølv     bølger stående tårn med et af to sekstakkede sølv stjerner ledsaget kuppelformet sølv spir     med sølv fløj."

Fløj (vindfløj) betyder, en indretning til at vise, hvilken retning vinden kommer fra fx en vejrhane, en vimpel eller en vindpose.

Farven er marineblå.

Seksoddede stjerner i ældre segl er ofte brugt på vestligt beliggende områder. I Vandfuld Herreds (Harboøre og Engbjerg Sogne) ældste segl fra 1535 har der været en seksoddet stjerne. Lemvig Kommune består nu af de gamle Skodborg og Vandfuld Herreder.

Beskyttet

Lemvigs kommunevåben er mønsterbeskyttet og registreret i Patent- og Varemærkestyrelsen. Det er ikke tilladt at bruge det uden Økonomi- og Erhvervsudvalgets tilladelse.

Kontakt Direktionssekretariatet, 96 63 12 10, hvis du gerne vil benytte kommunevåbnet.

Det er muligt at få tilladelse, hvis

  • der ikke er risiko for misforståelse ved brugen
  • kommunevåbnet fremstår korrekt gengivet i både farver og streg
  • det placeres i en sammenhæng, der respekterer dets funktion som kommunens våben