Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Hvis du bliver ledig?

Hvis du bliver ledig, er der forskellige ting, der gør sig gældende. Er du ikke er medlem af en a-kasse, skal du møde op på jobcentret og melde dig ledig.

Fold alle ud

Hvis du er medlem af en A-kasse, skal du på din første ledighedsdag, oprette dig som bruger på jobnet.dk og melde dig ledig. Når du er tilmeldt, kan du få udbetalt dagpenge fra din A-kasse. Senest to uger efter at du har meldt dig ledig, skal du ligge et CV ind på jobnet.dk. Du kan selv booke møder med din sagsbehandler på ”min side” via jobnet.dk. Du kan læse mere på vores Quick guide til selvbooking her.

Bliver du ledig, og er du under 30 år, og kan du ikke forsørge dig selv, kan du søge om kontanthjælp. Du kan finde ansøgningsskema og læse om dine muligheder på Borger.dk. Når du modtager kontanthjælp, kan du blive omfattet af et kontanthjælpsloft. Du kan læse mere om hvilken betydning det har for dig på Borger.dk.

Bliver du bliver ledig, og er du under 30 år og uden uddannelse, kan du søge om uddannelseshjælp. Du kan læse mere og ansøge om uddannelseshjælp Borger.dk. Selvom du modtager uddannelseshjælp, kan du blive omfattet af et kontanthjælpsloft. Du kan læse hvilken betydning det har for dig, på Borger.dk.

Er du ikke berettiget til kontanthjælp, kan du være berettiget til integrationsydelse. Du kan læse mere på Borger.dk.

Når du har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse i sammenlagt et år, i løbet af de sidste tre år, er det en betingelse for fortsat at modtage fuld ydelse, at du udnytter dine arbejdsmuligheder. Det betyder at du har haft mindst 225 timers ordinær og ustøttet arbejde, inden for de seneste 12 kalendermåneder. Du kan læse mere om 225-timersreglen på Borger.dk.