
Alene i efteråret 2020 er der indgået ca. 50 voksenlærlingeaftaler og aftaler om efteruddannelse. Lemvig Jobcenters indsats for at opkvalificere og efteruddanne ansatte og lærlinge og voksenlærlinge giver gode resultater. Virksomheder viser stor interesse.
Konkrete resultater er der mange af, siden Lemvig Jobcenter i september, midt under corona-krisen, indledte sin kampagne for at opkvalificere og efteruddanne medarbejdere i kommunens virksomheder.
Interessen er og har været stor. Mange virksomheder har været hurtige til at drage nytte af tilbuddene. Indsatsen sker i forlængelse af, at regeringen har afsat over 700 millioner kroner til et ekstraordinært løft af ledige gennem opkvalificering, uddannelse og efteruddannelse.
Hensigten er, at de nye muligheder skal være med til at sikre kvalificeret faglært arbejdskraft – både nu og på lang sigt.
– Kommunens indsats gennem Jobcenter Lemvig for at forbedre lediges muligheder for ansættelse og for at forbedre ansattes kvalifikationer bærer frugt. Virksomheder, ledige og ansatte viser stor interesse. Indsatsen stiller ledige meget bedre, og virksomheder har bedre mulighed for at finde den rette arbejdskraft, siger Kenneth Bro, formand for Arbejdsmarked- og Integrationsudvalget.
Resultater og indsatser
Hele 50 voksenlærlingeaftaler er indgået på bare tre måneder. Til sammenligning blev der i hele 2019 indgået 7 voksenlærlingeaftaler. Desuden er der fundet ordinære jobs, skabt mulighed for fleksjob og praktik-/løntilskudsåbninger.
Jobcentret har sat forskellige kursusforløb i gang blandt andet i samarbejde med sprogcentret. Udsendt nyhedsbrev om de nye muligheder til cirka 430 virksomheder i kommunen, og sendt et nyhedsbrev til cirka 120 ufaglærte ledige med information om voksenlærlinge- og uddannelsesordningerne.
Møder med A-kasser er holdt om samarbejde i forhold til voksenlærlingeordning og uddannelsesløft. En folder om voksenlærlinge til ledige borgere, der er ufaglært eller har en forældet uddannelse, er udsendt.
Arbejdet fortsætter
Indsatsen har blandt andet ført til målrettede kampagner inden for SOSU-området. Kampagnerne retter sig både mod ufaglærte beskæftigede indenfor området, men også mod ledige, som ønsker job inden for SOSU-området.
Ufaglærte beskæftigede får mulighed for at uddanne sig til SOSU-assistent på blot 17 uger. Ledige, der ønsker beskæftigelse inden for området, tilbydes specialrettede uddannelsespladser.
For at sikre maksimal fokus internt i jobcentret på muligheder for opkvalificering, er der udarbejdet individuelle guider, som indeholder konkrete arbejdsprocedurer for etablering af voksenlæringsordning, uddannelsesløft eller jobrotation til borgere henholdsvis på A-dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge.
Vi bringer en serie historier fra mange hjørner af Lemvig Kommune i årets Informationsavis.
Artiklerne er offentliggjort i Lokalavisen og vil kunne læses her på lemvig.dk de kommende uger.
Læs også artiklen "Vi kan være stolte - også under corona"
Læs også artiklen "Naturen som legeplads"
Læs også artilen "Oplev istidens landskab"
Læs også artiklen "Lav ledighed"