Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Offshore giver nye opgaver

Kynde & Toft i Thyborøn er inde i en rivende udvikling. Nye markeder, nye opgaver og nye medarbejdere. Især offshore branchen giver stadig flere opgaver.

Kynde og Toft i Thyborøn, en af de større maritime virksomheder på den jyske vestkyst, har mange jern i ilden. Virksomheden består af adskillige enheder. Der bygges nye skibe, for det meste til fiskeri, der er en stor reparations- og vedligeholdelsesafdeling og Maskinfabrikken, en virksomhed i virksomheden, hvor der produceres udstyr til skibsbranchen. Kynde & Toft er desuden delejer af flydedokken Thyboron Shipyard, nok bedre kendt som "flydedokken".

- Vi spiller på mange tangenter. Vi kan hurtigt og effektivt udføre mange forskellige opgaver inden for den maritime branche i kraft af vore dygtige medarbejdere. Det er vores styrke, siger Niels Olav Vinther Jensen, ejer og daglig leder af Kynde & Toft.

- Vor base er og har været fiskeriet her i Thyborøn. Men vi sender vore folk derhen, hvor opgaver dukker op. Her på egnen eller ude i verden. En klar tendens er lige nu, at vi får flere opgaver inden for offshore, fortæller Niels Olav.

Global

Opgaverne uden for landets grænser er for det meste nye installationer og vedligeholdelse af hydrauliske anlæg på fartøjer. Det sker blandt andet i Nordamerika, især Canada og Alaska, i asiatiske lande som Filippinerne og Singapore, i Sydafrika og Sydamerika. Og i Europa ikke at forglemme. Her er de fleste kunder.

Offshore branchen får stadig større betydning for Kynde & Toft og flere opgaver er på vej. Det gælder især arbejde med såkaldte "supplyfartøjer" eller forsyningsskibe til installationer til havs.

- Der er forhåbning om en række opgaver i forbindelse med etableringen mølleparkerne Vesterhav Nord og Vesterhav Syd. Thyborøn Havn og virksomhederne her er forberedte, siger Niels Olav Vinther Jensen.

Lige nu har Kynde & Toft flere medarbejdere ude i verden. I Thyborøn er nybygninger ved at blive færdiggjort. Kun skrogene laves andet steds. Al udrustning fra motor over køleanlæg, elinstallationer, inventar, computere og it til aptering sker ved kajen i Thyborøn.

- Det er fair at sige, vi er lidt stressede. Men det er en god stress. Mange bolde i luften dagen lang. Der sker noget. Vi skaber resultater, understreger Niels Olav.

Medarbejdere

Medarbejderne er en blandet samling – rent fagligt. De fleste er skibsmontører, smede og svejsere. Der er også maskinmestre, ufaglærte, tekniske tegnere og nu også ingeniører.

- Vi opgraderer løbende medarbejderstaben. I takt med den tekniske udvikling stiger kravene til vore ansattes kvalifikationer. Det mærker vi klart. Flere højere uddannede kommer til fremover, fortæller Niels Olav, der netop har ansat en ingeniør.

- Vi udfører mange meget forskellige opgaver. Det kræver forskellige kvalifikationer hos medarbejderne – og engagement. Vore folk er dygtige. De er altid er parate til tage en ekstra tørn. Gi en skalle og en hånd med, når der er arbejde, der skal gøres, fortæller han anerkendende.

Lige nu er der så meget gang i de 4000 m2 store fabrikshallerne på Sydhalevej i Thyborøn, at der arbejdes i to-holds-skift.

- Hidtil har vi ikke mærket den store mangel på arbejdskraft her i området. Vi får stadig godt med ansøgere. Men tendensen er klar. Det er sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft, siger Niels Olav Vinther Jensen, der i stor udstrækning rekrutterer ansatte via "mund til mund" metoden.

Virksomhedskultur

Kynde & Toft uddanner mange nye skibsmontører og skibsbyggere. Der er hele tiden cirka 10 lærlinge ansat. Det er en del af virksomhedskulturen. En anden del er, at de ansatte "får lov til at udfolde sig". Til at udføre deres arbejde og opgaver på en måde, som de selv finder mest hensigtsmæssigt.

Blandt de ansatte lyder det over en bred front, at der er "højt til loftet", og at ledelsen bakker op om nye ideer og metoder.

- Det er vigtigt, at de ansatte får lov til at udfolde sig. Kommer de med en god ide, ja, så siger jeg "gå i gang", hvis de forklarer sig godt. Jeg ku' aldrig drømme om at begrænse medarbejdere, der kommer på en ny ide. Vi skal udvikle os og aldrig gå i stå, forklarer Niels Olav Vinther Jensen og fortsætter:

- Jeg ser det som min opgave at udvikle folk til at blive selvkørende og tænke nyt og igangsættende. Det fører til fremskridt.

Kunder

Kynde & Toft har mange produkter i sortimentet. Der produceres tromler, spil, hydrauliske anlæg og komponenter til fiskeriet og industrien. Firmaet er også sælger og forhandler for en række producenter til den maritime verden.

Firmaet er eneforhandler i Danmark for den belgiske motorproducent ABC, hvis motorer ligger i mange fartøjer. Maskinfabrikken producerer rustfrie hydraulik genstande, som ventiler, rør og sammenkoblinger.

- Vi arbejder tæt sammen med vore kunder, så de får deres skib og udrustning præcist, som de vil have det. De fortæller os om deres ønsker og behov. Vi kommer med forslag ud fra den erfaring, vi har med sådanne opgaver, siger Niels Olav Vinther Jensen.

FAKTA:
Etableret i 1958.
Cirka 80 ansatte.

Artiklen er led i det privat offentlige projekt "Din jobfremtid ligger i Vestjylland" med link til www.job-i-vest.dk