Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Sundhedsministeren kom forbi med ja til regionsklinik i Lemvig Kommune

Smilene var brede, da sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) lagde vejen forbi Regionshospitalet i Lemvig mandag. Med sig havde hun et ja til en regionsklinik i Lemvig Kommune.

Borgmester Erik Flyholm (V) tog imod ministeren sammen med Anette Roed (A), formand for Region Midtjyllands udvalg for de nære sundhedstilbud. De er begge rigtigt godt tilfredse med ministerens udmelding om, at hun giver grønt lys til, at der oprettes en regionsklinik i Lemvig Kommune.

- Ministerens tilsagn giver mulighed for at arbejde videre med planerne for såvel regionens lægeklinik som det Sundhedshus, vi i kommunen planlægger i de samme bygninger. Jeg håber, at Lemvig Kommune bliver frontløber på en model for, hvordan man udvikler en lægeklinik med attraktive stillinger i områder, hvor det ellers kan være svært at tiltrække læger til almen praksis, siger Erik Flyvholm.

Han understreger, at målet er at få skabt et sundhedsfagligt miljø, der både tiltrækker de rette læger og sikrer nærhed i sundhed og tryghed for vores borgere. Et mål som ministeren også lagde vægt på, da hun overbragte den gode nyhed.

- Det vigtige er, på den ene side at skabe et stabilt tilbud til borgerne og på den anden side, at der tiltrækkes læger til området gennem de rette samarbejder mellem fx sygehuse og klinik, siger Ellen Trane Nørby.

Fakta:
Lemvig Kommune søger i fællesskab med Region Midtjylland tilskud fra Pulje til

etablering af læge- og sundhedshuse.

Region Midtjylland og Lemvig Kommune kører i øjeblikket en proces med borgerinddragelse for at sikre sammenhæng i de lokale sundhedstilbud. Alle borgere, foreninger, fagfolk og politikere inviteres til borgermøde om fremtidige sundhedsplaner 30. april kl. 18-21.