Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Covid-19-smittet ved Iris-arrangement

Efter indvielsen af kunstværket ”Iris” på torvet i Lemvig lørdag formiddag er kunstner Karin Lorentzen tirsdag aften konstateret covid-19 positiv. Kunstneren havde ingen symptomer før eller under indvielsen.

Lemvig Kommune har onsdag formiddag via mail og telefon orienteret de personer, der deltog i en middag efter indvielsen.

- Det er naturligvis en ærgerlig sag. Lemvig Kommune var vært for indvielsen. Vi følger sundhedsmyndighedernes forskrifter. Vi har nu orienteret alle, som vi mener, er relevante at kontakte, siger Lars Keld Hansen, kommunaldirektør i Lemvig Kommune. 

- Vi følger naturligvis nøje, om der er inviterede gæster eller andre, der deltog i indvielsen, som er smittet, fortsætter kommunaldirektøren.

Alle, der deltog i middagen, er opfordret til at lade sig teste så snart som muligt.

Borgmester Erik Flyvholm og udvalgsformand Henrik Thygesen, der begge deltog i indvielsen og den efterfølgende middag, holder sig hjemme og bliver testet onsdag.

Karin Lorentzen, der står bag kunstværket Iris, blev søndag formiddag den 13. september, dagen efter indvielsen, kontaktet af en kollega i København, der fortalte, at vedkommende var testet covid-19 positiv.

Karin Lorentzen havde ingen symptomer før eller under indvielsen af ”Iris”. Hun tog søndag hurtigt kontakt med de personer, hun sad til bords med under middagen og orienterede om, at hun har været i kontakt med en person, der er testet covid-19 positiv.

Karin Lorentzen blev mandag formiddag testet og fik sent tirsdag aften besked om, at hun er covid-19 positiv. Hun kontaktede herefter relevante personer ved Lemvig kommune.

Hun fortæller, at hun allerede var i bedring, da testsvaret kom, og at hun i dag onsdag stort set er symptomfri. Det samme gælder den person, som hun er smittet af.

Lemvig Kommune opfordrer alle, der viser tegn på smitte, til at lade sig teste så snart som muligt.