Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Dagcentre åbner og beboere i plejeboliger kan komme ud på tur

Dagcentrene i Lemvig Kommune åbner igen stille og roligt i løbet af ugen efter pinse, uge 23. Samtidig må beboere og gæster i gæstestuer på plejecentrene komme en lille tur ud med familie eller andre pårørende. Begge dele kræver, at man har en aftale først.

- Det er rigtigt dejligt, at vi nu kan genåbne vores dagcentre og åbne for, at beboere i plejeboliger og gæster på gæstestuer kan komme lidt ud sammen med deres pårørende. Begge dele har været et stort savn for mange, fortæller ældrechef Grete Bækgaard Thomsen.

Passer særligt godt på

Helt som det plejer, bliver det nu ikke. Man skal ringe og bestille tid til besøg på dagcentrene, og man bliver hentet ved indgangen af en medarbejder, som guider rundt med passende afstand til andre gæster.

- Mange af de gæster, vi har på dagcentrene, skal vi passe særligt godt på, på grund af nedsat immunitet. For at mindske risikoen for smittefare har vi derfor nye spilleregler, som jeg håber, at både gæster og medarbejdere, hurtigt kan finde sig til rette i, siger Grete Bækgaard Thomsen.

Generelt gælder det, at alle der kommer på dagcentrene, skal have været symptomfrie mindst 48 timer før. Og de efterhånden kendte hygiejniske og forebyggende retningslinjer om at vaske eller spritte hænder skal selvfølgelig overholdes, som minimum før og efter besøg på dagcenteret.

Og så skal man holde minimum 2 meters afstand. Mens anbefalingen generelt er sat ned til 1 meters afstand, så skal man ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer stadig holde 2 meters afstand på plejecentre.

Medarbejderne sørger for at alle kontaktflader flere gange dagligt gøres rene med vand og sæbe eller desinfektionsmiddel.

Medarbejderne skaber tryghed

Medarbejderne på dagcentrene tager forud for åbningen hånd om, at det bliver så let som muligt for gæsterne at holde afstand og god hygiejne. De sørger blandt andet for, at der er et passende antal siddepladser med mindst 2 m fra midten af ét stolesæde til de øvrige stolesæder. Der er selvfølgelig mulighed for at vaske hænder og adgang til håndsprit.

Dagcentrene i ældreområdet i Lemvig Kommune har været lukket fra medio marts.

Beboere på plejecentre og i gæstestuer kan komme på tur

Hvis man som pårørende vil tage en beboer i plejebolig eller en gæst på gæstestue med ud på tur, skal det først aftales med personalet. Andre spilleregler er, at både beboeren og den pårørende skal have været fri for symptomer i mindst 48 timer inden turen. Og der skal vaskes eller sprittes hænder både før og efter.

Medarbejderne hjælper beboeren med at vaske hænder og følger ham eller hende til yderdøren – og tilbage igen efter turen.