Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Elever på Tangsø Skole får takke-gaver fra dronningen

Borgmester Erik Flyvholm overrakte torsdag to kongeblå gaver pyntet med små gyldne kroner til Nika Karmans og Johan Svankjær Olesen fra 3. klasse på Tangsø Skole.

De royale gaver var en tak fra selveste dronningen.  Nikas og Johan havde nemlig malet de billeder, som blev udvalgt til den store fælleskommunale gave af Billedkunstrådet i Lemvig Kommunes tilbage i marts i år.

I anledningen af dronningens 80-års fødselsdag var alle Danmarks kommuner gået sammen om en gave. Kommunerne skulle hver give dronningen et maleri, malet af en eller flere elever i 3. klasse.

Den oprindelige tanke var, at to 3. klasses elever, en dreng og en pige, skulle til København og deltage i en ceremoni, hvor dronningen fik overrakt sin gave. I Lemvig Kommune meldte 3. klasserne på Tangsø Skole samt på Harboøre Skole og Børnecenter sig.

Der skulle kun findes ét billede i hver kommune til dronningens gave, men dertil skulle der vælges endnu et billede, så barnet, der havde malet ”vinderbilledet”, fik en rejsekammerat med til København.  

Tirsdag den 10. marts udvalgte repræsentanter fra Billedkunstrådet i Lemvig Kommunes de to billeder. Billedkunstrådet var meget imponerede over elevernes malerier, og faldt pladask for Nika Karmans billede af dronningen ved det blå, blå Vesterhav. Nikas’ billede er derfor Lemvig Kommunes bidrag til gaven.

Billedkunstrådet var også meget glad for Johan Svankjær Olesens billede af dronningen ved Bovbjerg Fyr, så det blev ham, der skulle have været med Nika til ceremonien i København.

På grund af Corona-virus blev ceremonien ændret, så kun fem kommuner (10 børn og deres forældre) kunne være til stede ved overrækkelsen. De blev fundet ved lodtrækning, og Lemvig var desværre ikke imellem. Men ceremonien blev transmitteret direkte på TV2 den 16. juni, og der så man flere gange Nikas maleri i skærmbilledet.

Ceremonien med børnene var den eneste af de officielt planlagte arrangementer i forbindelse med 80-årsfejringen, som dronningen holdt fast i, så gaven betyder noget for hende.

Dronningen har efterfølgende sendt et takkebrev ud til alle de elever, der har været involveret i gaven. Og nu har hun også sendt en lille ting til de børn, der skulle have været til København.