Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Frivillige holder hjulene i gang

Mange ting vil ikke ske i Lemvig eller i andre kommuner for den sags skyld, hvis ikke tusinder af frivillige dagligt gør en indsats. Mindst 6500 borgere over 16 år er frivillige i Lemvig Kommune. Det anslås, at de leverer henved 1,2 millioner ubetalte timer om året.

For at støtte og styrke de frivilliges indsats har kommunen skabt Frivilligcenter Lemvig, hvor organisationer og foreninger kan mødes, udveksle erfaringer og få råd og hjælp til praktiske opgaver.

God investering

- Frivilligcenteret er den bedste investering, Lemvig Kommune har gjort i mange år over for de frivillige organisationer. Centeret gør mange ting lettere for os. Jeg kan kun anbefale andre at bruge det, siger Martin Friis, der er leder af den lokale afdeling af De Grønne Spejdere.

Spejderne er med sine godt 30 medlemmer og fem-seks frivillige ledere en af mange foreninger, der benytter sig af frivilligcentret, som midlertidigt holder til i det tidligere Turistkontor på Lemvig Havn. I 2020 flytter det til permanente lokaler i den tidligere Handelsskole.

Frivillige bærer foreninger

Kendetegnende for mange organisationer, foreninger og institutioner er, at frivilliges indsat er helt afgørende for virksomheden. Ja, det bærende element.

- Den hjælp, vi får gennem vores lokale netværk af frivillige, er uvurderlig for store dele af vor virksomhed. Helt enkelt, siger Jesper Vinther Fruergaard. Han er daglig leder af Wærket i Thyborøn, og ansvarlig for to idrætshaller, et motionscenter, et stort køkken og det kommende Vandhus.

Alt bestyrelsesarbejde for Wærket sker på frivillig basis. Det samme gælder i forbindelse med aktiviteter i hallerne. Ved større arrangementer, som julefrokoster eller arbejdsweekender, dukker der let 20-30 frivillige op for at give en hånd med.

Punktvis frivillig

Frivillige er også den drivende kraft i kunstnerforeningen ET4U, der arbejder med samtidskunst i Vestjylland.

- Hensigten med vores arbejde er at formidle både dansk og international nutidskunst, og skabe fora, hvor kunstnere mødes. Vores arrangementer er helt afhængige af frivilliges indsatser, siger Karen Havskov Jensen, der er talsperson for ET4U.

Hun betegner de frivilliges indsats i foreningens regi for ”punktvis” eller ”efter behov”, hvor der i korte perioder kan være op mod 50- 60 personer, der stiller op. Det gælder alt fra praktiske indsatser som at stille lokaler til rådighed for kunstnere, til video- og performance-projektet Meetings.

Ros fra politikere

De mange frivillige i Lemvig Kommune nyder stor politisk anerkendelse. I kommunens ny Vision 2023 fremhæves de frivillige, og der er udarbejdet en selvstændig strategi for kommunens indsats overfor de frivillige.

- De mange frivillige gør en beundringsværdig og afgørende indsats i dagligdagen. Meget vil stå stille, hvis ikke frivillige ildsjæle dag efter dag stiller op inden for sport, kultur eller i den sociale sektor. Blot for at nævne nogle, siger Gunnar Lisby Kjær, formand for Social- & Sundhedsudvalget i Lemvig Kommune.