Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Krabbefestival i Lemvig

Den 13. og 14. september er der for tredje år i træk Krabbefestival på havnen i Lemvig. En kulinarisk oplevelse af de helt store for alle, der ønsker det bedste til ganen. Masser af krabber - og krabberetter naturligvis. Og så er festivalen er også et udstillingsvindue for Lemvig-egnens mange fine madprodukter.

Krabbetelt og udstillingstelt

- Et stort ”krabbetelt” danner rammen om smagsprøver, musik og liv og glade dage. Samtidig vil et andet telt være spækket med udstillingsstande med et hav af fødevare fra lokalområdet, fortæller Mai Lindgaard, handels- og eventchef og projektleder på årets Krabbefestival.

- Det store krabbetelt centralt på havnen er hjertet i festivalen. Derudover vil udstillingsteltet blive flankeret med en stribe, hvad vi kalder  ”krabbe-restauranter”, hvor de mange restauranter på Lemvig Havn er i spil med aktiviteter og krabbe-oplevelser på deres egne matrikler, siger hun.

Aktiviteter for børn og voksne foregår på vandet, på havnen og i byen ved Kirketorvet. Den ny Østhavn ventes også anvendt til nye aktiviteter.

- Den del er ikke helt på plads, så det vil jeg ikke løfte sløret for endnu. Men jeg kan love, at der bliver et væld af nye oplevelser. Vi går efter en rigtig hyggelig krabbefestivalstemning med en skøn blanding af musik, krabber og aktiviteter for alle gæster, siger hun.

Krabbefest, kendt kok og ”Lis og Per”

Fredag klokken 11.30 bliver der i det store krabbetelt holdt krabbemiddag med musik ved Lis og Per. Her skal der købes billet.

Fredag aften holder kokken Jesper Krabbe to særlige arrangementer – også med krabben i centrum. Lørdag aften i krabbeteltet bliver der en stor krabbefest med plads til 400 gæster.

Under hele festivalen kan man købe smagsprøver med krabbeklør og fiskefrikadeller i massevis.

Succes  

Cirka 17.000 gæster og omtale for en værdi af 2 millioner kroner er et par af de håndgribelige resultater af de første to års Krabbefestival i Lemvig.

- En gruppe af kommunikation og markedsføringsfolk satte sig sammen i 2016 for at komme med ideer til, hvad Lemvig kunne blive mere kendt for. Èn af ideerne var en Krabbefestival, der siden har vist sig at kunne tiltrække 7-10.000 gæster årligt, og det har skabt rigtig fin omtale i medierne, siger Kristian Hansen, chef for kommunikation og turisme i Lemvig Kommune.

Fødevarevirksomheden Jeka Fish på Lemvig Havn startede en produktion af taskekrabber sammen med Nordisk Krabbekompagni. Virksomheden har sammen med blandt andre Bjarnes Fisk, Lemvig Handel, Geopark Vestjylland, Visitvestjylland og Lemvig Kommune været med til at løbe festivalen i gang og give den luft under vingerne.

- Ildsjæle og stærke og dygtige lokale folk har gjort Krabbefestivalen til en succes. I år bliver festivalen endnu større og målet er selvfølgelig et endnu bedre besøgstal og endnu bedre krabbeoplevelser til gæsterne, siger Kristian Hansen.

Det endelig program bliver offentliggjort på www.krabbefestival.dk

Billetter kan købes på:   https://www.visitnordvestjylland.dk/booking/31003 

Mere information:

Mai Lindgaard – mai.lindgaard@lemvig.dk

Tlf.: 2252 1390