Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Kunstnere i Vestjylland åbner døre

I weekenden den 24. og 25. august åbner kunstnere i Lemvig og andre vestjyske kommuner døre til deres atelierer, gallerier, værksteder og butikker for gæster og kunstinteresserede. Der er mulighed for mange spændende besøg.

Kreativt smørhul

”Åbne Døre” eller ”Open Art” giver lokale og gæster mulighed for at få indblik i kunstneres kreative miljøer i Vestjylland. Her er et stort udbud af farverige atelierer, gallerier, kunstværksteder og butikker. Alle med fine og originale smykker, vaser, billeder, skulpturer og mange andre kunstgenstande.

I år er der mulighed for at besøge 22 kunstnere og gallerier i Lemvig, Struer og Holstebro kommuner, der også er med i Åbne Døre-weekenden. I Lemvig Kommune er dørene åbne hos 12 kunstnere.

- De mange kunstnere og den megen kunst og kunsthåndværk i Vestjylland er et stort aktiv. Både for os lokale, gæster og turister. Alle får kulturoplevelser med kunsternes helt egne personlige præg, siger Kristian Hansen, turistchef fra Lemvig-Thyborøn Turistforening, der er medarrangør af weekenden.

Åbne Døre

Åbne Døre har i år landskabet, naturen og de mennesker, der bor her som tema, og er arrangeret i samarbejde med Geopark Vestjylland.

- Vi er glade for den store opbakning til arrangementet. Kunst og kunsthåndværk kan være inspireret af landskab, natur og mennesker her, og dermed være med til at fortælle historien om egnen og dens beboere, siger Thomas Holst Christensen, leder fra Geopark Vestjylland.

Målet med arrangementet ”Åbne Døre” er at vise mangfoldigheden i kunstnerlivet i Vestjylland og de mange kunstarter, der findes på egnen.

- Ved at invitere interesserede hjem får jeg mulighed for at vise, hvordan jeg arbejder. Hvordan min kreative proces foregår og især fortælle og vise, hvad jeg bliver inspireret af.  Naturen, havet, landskabet og meget andet, fortæller Aase Michel fra sit galleri i Fjaltring.

Aase har været med mange gange. Hun er med sine 83 år, den ældste af de kunstnere, der åbner sine døre.

- Kreative processer er noget, der sker gennem hele livet. For mit vedkommende har det ført til, at jeg har arbejdet med forskellige genre. Keramik, grafik og nu maleri, siger hun.

Samme linje er Henrik Voldmester fra Skulptur Galleriet i Husby inde på.

- Det er vigtigt, at markerer sig over for kunstinteresserede. Jeg er med for at brande mig, mit arbejde og mine skulpturer. Åbne døre er en god ide. Det, at mange kunstnere samtidigt åbner sine døre og værksteder for interesserede, siger han.

Åbne Døre er arrangeret af Lemvig-Thyborøn Turistinformation i samarbejde Geopark Vestjylland og støttet af Kulturelt Samråd Lemvig.

Oversigtkort og mere info om de kunstnere, der holder ”åbent hus” finder du på:
www.openart.dk