Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Rengøring og god hygiejne holder COVID-19 på afstand

Lemvig Kommune følger hele tiden sundhedsmyndighedernes forskrifter og anbefalinger om rengøring for at reducere risikoen for COVID-19 smitte. Det gælder på ældreområdet, inden for skole og dagtilbud og alle andre områder.

- Det er vigtigt for kommunen, at vi hele tiden holder et ansvarligt niveau for rengøring på alle vores institutioner. Der bliver hele tiden gjort ekstra rent. Det er meget vigtigt især nu, da smitten igen spreder sig med stor hast, siger kommunaldirektør Lars Keld Hansen.

Sundhedsfaglige folk peger på, at der er en klar sammenhæng mellem smittespredning og hygiejne. Jo bedre hygiejne, jo mindre smitte. Derfor har kommuner landet over skruet kraftigt op for rengøring og hygiejne i løbet af COVID-19-epidemien.

Det gælder også Lemvig Kommune for at forebygge udbrud og smittespredning.

Skoler

På Thyborøn Skole med sine 164 elever følger ledelsen COVID-19 retningslinjer for skole og døgninstitutioner.

- Vi gør lokaler, borde, stole og legetøj rent mindst én gang om dagen. Legeredskaber inden- og udendørs gøres rent efter brug. Vi har udleveret både spande og klude, fortæller Louise Nees Hviid, skoleleder i Thyborøn.

- Det er naturligvis obligatorisk, at alle uden undtagelse spritter hænder, når vi går ind og ud af bygningen og klasseværelserne, fortsætter hun.

Thyborøn Skole er delt ind, så der er flere ind- og udgange, ligesom toiletter og håndvaske er delt sådan, at maksimalt to klasser deles om toiletter og håndvaske.

Pauserum og skolegården er delt i tre dele, og eleverne opfordres til at lege med egne klassekammerater. Det gælder skolens tre trin - indskolingsklasser, mellemtrin og udskolingsklasser.

Alle på skolen opfordres desuden til hele tiden af holde afstand og spritte hænder.

Ældreområdet

Også på ældreområdet gøres der hele tiden en ekstraindsats for at holde god hygiejne og smitten væk. Samtlige overflader, håndtag, gelændere og møbler på ældrecentre bliver gjort rent med sprit mindst to gange om dagen, fortæller Birgitte Nielsen, områdeleder ved Ældreområdet Lemvig.

Kontorer, mødelokaler plus telefoner og tastaturer får ekstra rengøring med sprit flere gange dagligt. Det samme gælder kommunens biler, der rengøres under hver vagt.

Mange steder i kommunens bygninger er der desuden hængt plancher op med sundhedsstyrelsens anbefalinger.

På Rådhuset i Lemvig er rengøring også højt på dagsordenen. Blandt andet bliver alle mødelokaler sprittet af før og efter møder. Borgere, der har en aftale på rådhuset eller i borgerservice, bliver passet godt på.   

Der er sat plexiglas op ved alle borde, både glas, borde og stole sprittes af efter hvert møde.

Hidtil er der 27 konstaterede tilfælde af Corona smittede i Lemvig Kommunen under den nu snart seks måneder lange epidemi.

Ingen er konstateret smittet de seneste syv dage i kommunen ved udgangen af uge 37.