Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Trækfuglevej

Lemvig Museum inviterer til minikulturfestival i museets have d. 15. juni om eftermiddagen, da museet åbner sommerens store udstilling ”Trækfuglevej” med fotografier af Kirsten Klein, rejseskitser af billedkunstneren Steen Folmer Jensen og digte og rejseskildringer fra Italien af Thøger Larsens.

Minikulturfestivalen er samtidig Lemvig Museums bidrag til den store regionale kulturfestival Genopdag.

Museet har sammensat et varieret program, der ud over udstillingsåbningen består af en række spændende kunst og kulturoplevelser. Forfatteren og Thøger Larsen-kendere Knud Sørensen holder åbningstalen og læser digte op.

Skuespillerne Roberta Carreri og Kai Bredholt fra Odin Teatret opfører medrivende, triste, glade og festlige traditionelle italienske sange. Komponisten Kristian La Cour har sat melodi til nogle af Thøger Larsens digte fra Italien. De bliver uropført som fællessang under ledelse af komponisten.

Det hele bindes sammen af museumsformidler Lars Mathiesen, der er eftermiddagens konferencier. Hele programmet kan ses på museets hjemmeside.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne. Hvis man vil være sikker på at få plads, skal man tilmelde sig til museet snarest. Her kan man også bestille en italiensk inspirerede tapasplatte, der er sat sammen af Slagter Mortensen.

Det er en ”symfoni” af nordiske og sydlandske delikatesser og koster 85 kr. Museets have er åben fra kl. 13.00, og her kan man også købe kaffe og læskende drikkevarer, som kan nydes før og under arrangementet.

Til udstillingen udgives et smukt katalog – en poetisk rejse i ord og billeder til San Cataldo i det sydvestlige Italien. San Cataldo er et dansk refugie indrettet i et gammelt kloster.

Det ligger i et bjergrigt landskab med udsigt til Middelhavet. Det blev indviet i 1924 som studiehjem for danske videnskabsmænd, kunstnere og andre ’åndsarbejdere’.

Allerede året efter var digteren Thøger Larsen på et længere ophold på refugiet, og det fik stor betydning for den sidste del af hans forfatterskab.

Siden er mange fulgt i hans fodspor her iblandt fotografen Kirsten Klein og billedkunstneren Steen Folmer Jensen. Som Thøger Larsen rejste de fra det bakkede Limfjordsland til det bjergrige Italien.

Det anderledes landskab var en stor oplevelse for dem, som det var for Thøger Larsen. Oplevelserne er blevet omsat til kunst og resultatet ses på Lemvig Museum frem til og med efterårsferien.

Udstillingen og arrangementet er støttet fra Færch Fonden, Det Obelske Familiefond og Lemvig Kommune.