Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Dagcenter

Dagcentrene i Lemvig Kommune er et tilbud til dig, der bor hjemme. Her kan du være aktiv, spise sammen med andre eller lave kreative tiltag. Du kan læse mere om de forskellige dagcentre og deres tilbud herunder.

Fold alle ud

Her kan du læse om dagcenteret i Ramme, Dagcenter syd

Her kan du læse om Lynghaven som ligger i Klinkby. Lynghaven Dagcentret er for mennesker med demens og kræver visitation.

Mulighed for vind i håret     

Er du ældre og gangbesværet, eller kommet på plejehjem, kan det være svært at følge med i, hvad der sker uden for hjemmets fire vægge. Men sådan behøver det ikke at være.

Lemvig Kommune har indkøbt otte eldrevne rickshaw cykler, som skal bidrage til, at ældre på kommunens pleje- og dagcentre får mulighed for at komme ud på cykelture og få vind i håret. En rickshaw-cykel er en Christiania-cykel med motor og med plads til to passagerer.

Rickshawcyklerne giver mulighed for oplevelser med børn og børnebørn, masser af frisk luft, nye relationer, historiefortælling, opfriskning af minder, humør og meget andet som har en direkte indflydelse på livskvalitet og helbred. For at få lov at låne en cykel, er det en betingelse, at der er en uddannet cykelpilot med.

Alle har mulighed for at blive cykelpilot, og der vil blive givet en grundig oplæring i brug af cyklerne, så sikkerheden er i top for både pilot og passagerer.  Vi håber, at mange har lyst til at blive frivillig cykelpilot og samtidigt selv blive beriget med gode oplevelser, nye relationer, masser af frisk luft og god motion.

Har du lyst til at blive cykelpilot, kan du tilmelde dig på www.cyklingudenalder.dk

Lemvig Kommune er blevet en del af den landsdækkende bevægelse Cykling uden alder. Det er muligt at læse meget mere om konceptet og blive inspireret på bevægelsens hjemmeside www.cyklingudenalder.dk.

På Facebook kan du blive medlem af gruppen ”Historier fra Cykling uden alder”. Her bliver billeder og fortællinger samlet, så det er muligt at følge med i, hvad der sker både lokalt og på landsplan.

Rickshaw-cyklerne er placeret ved Hav Fjord i Thyborøn, Harboøre Omsorgscenter, Klinkby Bo- og Dagcenter, Bøvling Ældrecenter, Alparkens Dagcenter,

Bækmarksbro Pleje- og daghjem, Østerbo i Nr. Nissum og ved Lemvig Dagcenter. Hvis du bor på et plejecenter eller er bruger af et Dagcenter i Lemvig Kommune, kan du eller dine pårørende få hjælp af en medarbejder til at booke en cykeltur.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig cykelpilot, eller har andre spørgsmål omkring cyklerne, så er du velkommen til at kontakte projektleder, Pernille Nørbye, pernille.norbye@lemvig.dk eller på tlf. 24 98 55 14.

Cyklerne er finansieret af midler fra ældremilliarden og er ét ud af flere tiltag, som er sat i værk på kommunens pleje- og dagcentre. Rickshawcyklerne er et supplement til kommunes trehjulede dobbeltcykler og giver mulighed for, at de der ikke længere kan cykle selv, også kan være med.