Lemvig Kommune

Selvbetjening

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Indhold

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Nyheder

Din søgning efter '{{query}}' gav intet resultat.

Erhvervsvenlig Lemvig – bedste placering nogensinde

Lemvig Kommune er i 2019 den niende mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Det viser Dansk Industris seneste undersøgelse af kommuners forhold til erhvervslivet. Niende pladsen er en forbedring på fire pladser i forhold til 2018 og kommunens bedste resultat nogensinde.

Undersøgelsen bygger på 40 lokale erhvervslederes bedømmelse af kommunens arbejde overfor og forhold til erhvervslivet.

Bedste placering hidtil

Med niende pladsen har Lemvig Kommunen lagt sig i spidsen blandt vestjyske kommuner og er den eneste i top-10.

- Vi skal glæde os over det gode samarbejde med virksomhederne og takker for, at de spiller med, så vi sammen skaber en god dialog, siger Erik Flyvholm, borgmester i Lemvig Kommune, of fortsætter:

- Vore to årlige erhvervskonferencer og dialog med baggrundsgruppen af virksomheder er vigtig. Dette sammen med de mange virksomhedsbesøg, tror jeg er grunden til, at virksomhederne mener, vi gør en god indsats.

Stor ros

Der er ros fra Dansk Industris vestjyske afdeling, der kalder fremgangen ”imponerende”. Den overordnede tilfredshed med erhvervsvenligheden, som vægter en tredjedel i undersøgelsen, er landets fjerde højeste, og dialogen mellem kommunens politikere og embedsfolk er helt i top.

- Lemvigs flotte fremgang er et klasseeksempel på alt det, vi gør rigtigt her i det midt- og vestjyske. Først og fremmest med at arbejde med en mere erhvervsvenlig kultur, hvor kommune møder virksomheder. Det bliver nu helt fortjent belønnet, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Absolut bedste

Lemvig Kommune høster også ros for sit samarbejde med virksomhederne om at skaffe arbejdskraft. Samarbejdet bliver vurderet til at være blandt landets absolut bedste. Ligeledes er der stor tilfredshed med de kommunale skolers samarbejde med virksomhederne om virksomhedsrelevant undervisning og virksomhedsbesøg. Begge dele er vigtige i forhold til at sikre gode betingelser for lokal vækst.

- Virksomhederne er dybt afhængige af at have dygtige medarbejdere for at kunne skabe fremgang i lokalområdet. Derfor er kommunens evne til at hjælpe virksomhederne med at skaffe og uddanne kvalificerede folk helt afgørende. Der er god grund til at være stolte af indsatsen, som høster roser fra virksomhederne, siger den regionale DI-formand.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, DI laver undersøgelsen.

- 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.

- Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

- Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.